Széchenyi 2020

RDA (RacioNet Data Analyzer) export expanzió - Széchenyi 2020

Kedvezményezett neve: RacioNet Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.
Projekt címe: RDA (RacioNet Data Analyzer) export expanzió
A támogatás összege: 24 907 520 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 40%

A projekt tartalmának bemutatása röviden:

A RacioNet Zrt. a projekt keretén belül, az alkalmazásfejlesztési üzletág alá tartozó, pénzügyi területen használt RacioNet Data Analyzer (RDA) üzleti intelligencia rendszerét, az ehhez kapcsolódó szoftverfejlesztést és üzemeltetést kívánta a csehországi, lengyelországi, és szlovákiai célpiacokon bevezetni. 

A projekt célja a termék helyi iparági szereplőkhöz (célpiac: alapvetően a bank-és biztosítási szektor) való eljuttatása volt, végeredményben az RDA értékesítésének előmozdítása és felépítése ebben a három célországban. 

A sikeres piacra lépés érdekében, a projekt keretén belül cégünk először piackutatást, majd piacralépési stratégiai tanulmányokat készíttetett Csehországra, Lengyelországra és Slzovákiára vonatkozóan.

Résztvettünk továbbá a következő 5 kiállításon is, ahol lehetőségünk nyílt az RDA bemutatására nemzetközi közönség előtt:

Ezen kívül külföldi sajtómegjelenéseink is voltak, melyek fókuszában az RDA állt: 

A sajtómegjelenések mellett, a Racionet Zrt. social media aktivitása is folyamatos volt a projekt megvalósítása során (elsősorban a LinkedIn aktivitásunk), és jelenleg is, melyhez social media kampányterv is készült. Cégünk ezeken felül, marketing-és külpiacra lépési stratégiát, valamint brochurákat és idegen nyelvű marketing anyagokat is készíttetett az RDA reklámozásának céljából, mely marketing anyagokat a külföldi kiállításokon való bemutatkozás alkalmával, a RacioNet standon használtunk fel.

Meglévő weboldalunkat fejlesztettük, melynek során létrehozásra került egy angol nyelvű, az RDA-t bemutató aloldal, a külföldi érdeklődők tájékoztatásának céljából. Az RDA célországokba történő bevezetését, a helyi szereplők körében az elfogadottságot növelő termék, szolgáltatás lokalizációs folyamatához is szakértői szolgáltatást vettünk igénybe: fordítási, honosítás tervezői és tartalom menedzsment szolgáltatásokat. 

A projekt megvalósítása során további szolgáltatásokat vettünk igénybe, az RDA nemzetközi piacralépésének elősegítése céljából, melyek a következők voltak: Ügyféladatbázis vásárlás (60 szereplős, mindhárom célországból), valamint szervezett üzleti partnerkeresésben való részvétel, a cseh, szlovák és lengyel potenciális megrendelők hatékonyabb elérésének érdekében. 

A projekt szakmai megvalósításában a cég két munkatársa vett részt, akik az RDA -val kapcsolatos külpiaci tevékenységek lebonyolításáért voltak felelősek. 

A projekt megvalósítása jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy termékünket, az RacioNet Data Analyzer-t a cseh, lengyel és szlovák banki-és biztosítási szektor szereplői is megismerjék,  továbbá a cég sikeres nemzetközi piacralépéséhez. 

A projekt megvalósítási helyszíne cégünk telephelye: 8000 Székesfehérvár, Had utca 1-3.
Projekt befejezési dátuma: 2019.03.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-3.1.2-8-2-4-16-2017-00042
SmartHand: szenzor alapú, intelligens gyártást optimalizáló prototípus kifejlesztése – Széchenyi 2020

A kedvezményezett neve:
 RacioNet Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.
A projekt címe: SmartHand: szenzor alapú, intelligens gyártást optimalizáló prototípus kifejlesztése
A szerződött támogatás összege: 75 055 660 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 51,04 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A SmartHand rendszer a munkavégzés mozdulatainak és a munkavégzés során végrehajtott mozgások digitalizálásával lehetővé teszi azok elemzését és optimalizálását, segíthet lerövidíteni az egyes munkamozdulatok időszükségletét és mi-lenne-ha típusú elemzésekkel meg is mutatná az egyes módosítások hatását a termelékenységre, illetve a termelési egység előállításának időszükségletére. Ennek eredményeképpen lehetséges a termelés növelése egységnyi munkaerő ráfordítás mellett a dolgozók túlterhelése nélkül.

A SmartHand rendszer tervezett főbb komponensei:

A rendszer a szükséges méréseket két technológia ötvözésével valósítja meg:

A szoftver komponens fogja feldolgozni az érzékelőkből származó adatokat elvégezni a szükséges számításokat és elemzéseket. Ezeken túl önkiszolgáló módon a felhasználók a szoftverben elkészíthetik a munkahelyek virtuális mását és ebben a virtuális környezetben tudják megjeleníteni a dolgozót. Így életszerűbben modellezhető a munkahely átalakításának hatása a műveletek idejére. A szoftver komponensnek készül egy mobil verziója is, így közvetlenül az ipari környezetben is megtekinthetők, illetve elemezhetők az eredmények akár a dolgozó közvetlen bevonásával is. A SmartHand rendszert szolgáltatás formájában tervezzük elérhetővé tenni, hiszen az ilyen jellegű mérésekre általában időszakos jelleggel van szükség.


A projekt befejezési dátuma: 2020.12.31.
Projektazonosító száma: VEKOP-2.1.7-15-2016-00278