NKFI Alapból megvalósuló projektek

VR Tanoda

A kedvezményezett neve: RacioNet Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: 3D alapú, moduláris, rugalmas, a gyártási folyamat egyes lépéseit oktató, interaktív Virtuális Valóság traininganyag létrehozását a gyárak kezébe adó rendszer

A szerződött támogatás összege: 282 813 521 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 53,77 %

A projekt tartalmának bemutatása:

VR Tanműhely megoldásunk segítségével a gyártási tevékenységet folytató cégek könnyebben tudnak számos, őket érintő problémát megoldani: a rendelkezésre álló szakképzett munkaerő csökkenésével egyre nehezebb a szakmát, az adott elvégzendő tevékenységet tényleg ismerő dolgozókat találni, így mindenképpen képzésre van szükség – általában nagy számban, rövid idő alatt. Ehhez nincs elég oktató – és idő sem. A fluktuáció miatt még azon új kollégák sem ismerik a pontos feladatot új helyükön, akiknek van rutinja – azaz őket is oktatni kell. Ezek mellett folyamatosan növelni kell az egyes munkatársak által ellátott tevékenységek számát, hiszen a távozó kollégákat az új kolléga felvételéig, betanításáig valahogy pótolni kell.

Mindezek azt jelentik, hogy gyorsabb, nagy számú, és sokféle tartalmú oktatásra van szükség - melyet a hagyományos oktatót, megfelelő számú valós oktatási berendezést is igénylő módszerrel megvalósítani nem lehet. A VR alapú oktatás e teher legalább egy részét át tudja venni – ha reális költséggel lehet training-tartalmakat készíteni. VR Tanműhely termékünk ezt teszi lehetővé.

A projekt keretében egy piacra vihető, alapvetően dobozos terméket készítünk el, mely az adott ügyfélre való szabás után használható és olyan, laikusok számára is kezelhető, editor felületet tartalmaz, mellyel olyan funkciókat tudnak létrehozni, amelyet eddig csak komoly programozási ismeretekkel rendelkező fejlesztők tudtak megtenni.

A hazai és a régióban található nagy számú autóipari és egyéb területen működő gyár nagy számú, elérhető ügyfélbázist jelent ahhoz, hogy az installálási költség valamint utána az éves díjak megfizetésével a termék önfinanszírozó legyen és nyereséget termeljen.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31

Projekt azonosító száma: 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00421
City AI (AI = Artificial Intelligence) Projekt

A projekt címe: Intelligens közlekedésirányítási rendszer fejlesztése a BME, Gamax Kft. és RacioNet Zrt. stratégiai együttműködésében

Szerződés száma: 2018-1.3.1-VKE-2018-00021

Támogatás összege (Ft): 1 456 018 207 Ft

Összköltség (Ft): 2 371 819 702 Ft

A projekt fizikai befejezésének tervezett határideje: 2023.03.31.

A projekt tartalmának bemutatása:

Projektünk végeredménye egy olyan közlekedésirányító rendszer, ami gép, öntanuló, mesterséges intelligencia alapján képes lesz egy adott város közlekedését az elérhető legnagyobb hatékonysággal vezérelni úgy, hogy a közlekedésben résztvevők a lehető legkevesebb időt töltsék a forgalomban.